Aglio Olio Pasta, czyli obiad w 10 minut ;)

Składniki:

1 opakowanie makaronu do spaghetti lub linguini
około 1/2 szklanki oliwy z oliwek
pół pęczka pietruszki
2 papryczki pepperoni
3 ząbki czosnku
pieprz czarny w ziarnach
sól
parmezan

Przygotowanie:

1) Makaron ugotować al dente z dodatkiem łyżki oliwy. W tym czasie, papryczki oraz czosnek pokroić w plasterki. Połowę pietruszki posiekać. Pieprz zmiażdżyć nożem na desce do krojenia.
2) Oliwę wlać na patelnie, dodać papryczki, czosnek i posiekaną pietruszkę wraz ze szczyptą soli oraz pieprzu, i na małym ogniu smażyć przez około 2-3 minuty.
3) Makaron odcedzić i dołożyć do oliwy. Dokładnie wymieszać. Podawać z resztą pietruszki, pieprzu i parmezanem.

5 comments on “Aglio Olio Pasta, czyli obiad w 10 minut ;)

    1. Oryginalny przepis sam w sobie jest ubogi, a że ja swoją wersję gotowałam na koniec miesiąca… ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *