Chipsy z jarmużu

IMG_20141023_104204 Składniki: 200 gram jarmużu* 1,5 łyżki oliwy 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki ulubionych przypraw lub ziół Przygotowanie: 1) Jarmuż dokładnie umyć i osuszyć. Następnie pokroić na podobnej wielkości kawałki wycinając twarde części łodyg. 2) Pokrojony jarmuż należy dokładnie wymieszać z solą, przyprawami i oliwą. 3) Pojedynczą warstwę chipsów rozłożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec je w temperaturze 150 – 160 stopni przez około 10-15 minut lub do czasu gdy brzegi chipsów zaczną brązowieć. * w sprzedaży dostępny jest już umyty i pokrojony bez twardych części :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *