Domowe leczo

Składniki:

2 średniej wielkości cukinie
1 cebula
4 pomidory
1 czerwona papryka
100 gram kiełbasy (najlepiej z dodatkiem papryki)
1 łyżeczka papryki w proszku (ilość tę można zmniejszyć o połowę, jeśli kiełbasa jest z dodatkiem papryki)
1 mała ostra papryczka
½ łyżeczki pieprzu
2 łyżki oleju
sól

Przygotowanie:

1) W garnku o grubym dnie zeszklić cebule pokrojona w piórka, a następnie dodać do niej kiełbasę pokrojoną w plasterki.
2) Gdy kiełbasa będzie przyrumieniona, dodać do niej cukinię oraz paprykę pokrojone w kostkę. Po około 5 minutach dodać obrane ze skórki, pokrojone w ćwiartki pomidory oraz przyprawy.
3) Całość dusić pod przykryciem przez około 20 minut co jakiś czas mieszając.

2 comments on “Domowe leczo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *