Filety drobiowe w czosnku z kaparami i anchois

 

Składniki:

1 filet drobiowy
4 fileciki anchois
1 czubata łyżka małych kaparów z zalewy octowej
1 cytryna
3 ząbki czosnku
1 łyżka natki pietruszki
1/2 łyżeczka płatków chilli
olej
sól i pieprz

Przygotowanie:

1) Filet obrać z błonek i przekroić w poprzek. Następnie natrzeć go solą, pieprzem oraz chilli i delikatnie rozbić.
2) Na oleju podsmażyć dwa rozgniecione ząbki czosnku i gdy tylko zaczną się złocić dodać anchois i kapary. Całość smażyć ciągle mieszając do chwili, gdy anchois całkowicie się rozgotuje.
3) Następnie dodać filety i smażyć je z każdej strony po około 5-7 minut. Po tym czasie  dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny i drobno posiekany pozostały czosnek.
4) Gotowe mięso posypać przed podaniem natką pietruszki i skropić sokiem z cytryny.

3 comments on “Filety drobiowe w czosnku z kaparami i anchois

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *