Papryka faszerowana warzywami i fetą

IMG_20141002_193311

Składniki:

1 duża papryka
3 plastry bakłażanu
4 plastry cukinii
1 łyżka pestek słonecznika
3 łyżki pomidorów krojonych z puszki
1/2 małej cebuli
1 ząbek czosnku
2 łyżki pokruszonej fety
1 łyżeczka posiekanej bazylii
1 łyżka oliwy
sól i pieprz

Przygotowanie:

1) Z papryki wykroić około 1/4 miąższu, a następnie delikatnie usunąć nasiona. Wyciętą część papryki, bakłażan, cukinię oraz cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać do nich pozostałe składniki (poza fetą) i dokładnie wymieszać.
2) Paprykę natrzeć z wierzchu oliwą, a następnie nafaszerować warzywami. Całość zapiekać przez około 20 minut w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać fetą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *