Pianka kokosowa z owocami granatu

zdjęcie(8)

Składniki:

400 ml śmietanki 30%
2 opakowania waniliowych serków homogenizowanych
2 bite śmietany w proszku
3 łyżki cukru
1 szklanka gorącej wody
3 łyżki żelatyny
2/3 szklanki wiórków kokosowych
owoce z jednego granatu
1 szklanka płatków kukurydzianych

Przygotowanie:

1) W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę, a następnie dodać do niej połowę wiórków. Całość odstawić do przestygnięcia.
2) Śmietankę lekko ubić z cukrem, a następnie nie przerywając ubijania dodawać stopniowo bitą śmietanę w proszku oraz serki. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę i pozostałe wiórki kokosowe oraz owoce granatu (pozostawiając łyżkę ziarenek). Delikatnie wymieszać.
3) Na dno tortownicy (21cm średnicy) wyłożyć płatki kukurydziane, a następnie wylać masę kokosową.
4) Piankę wstawić do lodówki do stężenia. Po wierzchu posypać wiórkami oraz owocami granatu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *