Wegańskie ciasteczka owsiane z brzoskwinią i migdałami

IMG_20141004_131356

Składniki:

2 szklanki płatków owsianych
1 duża brzoskwinia
4 łyżki płatków migdałowych
4 łyżki miodu
1 łyżka zmielonego siemienia
3 łyżki wody

Przygotowanie:

1) Siemię namoczyć w wodzie i odstawić, aż całość zgęstnieje. Brzoskwinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Płatki owsiane wymieszać z płatkami migdałów, brzoskwinią, miodem i siemieniem lnianym.
2) Masę odstawić na około 30 minut, a następnie wyłożyć ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (masa powinna mieć około 1 cm grubości). Całość piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
3) Upieczone ciasto przestudzić, a następnie pokroić na mniejsze części. Ciastka przechowywać w chłodnym miejscu.

One thought on “Wegańskie ciasteczka owsiane z brzoskwinią i migdałami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *