Zielone naleśniki nadziewane kurczakiem w pesto i suszonymi pomidorami

Składniki:

5 zielonych naleśników (przepis poniżej)
1/2 opakowania ulubionego miksu sałat
1/2 słoiczka suszonych pomidorów w zalewie
1 pojedynczy filet drobiowy
2 łyżki zielonego pesto
krem balsamico

Przygotowanie:

1) Mięso pokroić w kostkę, a następnie obtoczyć w pesto. Usmażyć na złocisty kolor i odstawić w ciepłe miejsce.
2) Naleśniki przygotować według przepisu z wcześniejszego wpisu.
3) Na gotowy naleśnik położyć mieszankę sałat, a następnie część mięsa i rozdrobnionych pomidorów. Całość złożyć jak krokiet, a następnie polać kremem balsamicznym.

One thought on “Zielone naleśniki nadziewane kurczakiem w pesto i suszonymi pomidorami

  1. Fantastycznie wygląda! Zupełnie nie-jesiennie :D Naleśniki ze szpinaku… i pomyśleć, że niedawno miałam rozmrożony szpinak, ale na to nie wpadłam (za to powstała zupa krem z serem pleśniowym i jajkiem). Na pewno następnym razem skorzystam z przepisu ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *